Oplossingen voor additive manufacturing

Wat Nippon Gases te bieden heeft voor de additive manufacturing industrie

Impact van zuurstof en vochtsporen
3D-printen is een meerlagig proces. Dit wil zeggen dat wanneer het oppervlak tijdens het proces oxideert, de schade niet meer te herstellen is.
Daarom moet de aanwezigheid van zuurstof en vocht tot een minimum gereduceerd worden. Het is niet mogelijk om de schade te herstellen, wat resulteert in productverlies.
De gassen die we gebruiken
Afhankelijk van het type printer en het materiaal dat geprint moet worden, maken we, voor het 3D printen van metalen, gebruik van Argon of Stikstof. Daarnaast gebruiken we ook Helium in het EBM (Electronic Beam Melting) -proces.

Tijdens het sinteren, dat plaatsvindt na en niet tijdens het printen, maakt het FDM (Fused Filament Fabrication) -proces gebruik van Argon, Stikstof of mengsels bestaande uit kleine percentages Waterstof.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.
Argon voor additive manufacturing
Dankzij zijn chemisch-fysische eigenschappen is Argon een veelgebruikt gas in de additive manufacturing processen. Het wordt voornamelijk gebruikt voor materialen die zeer reactief zijn met zuurstof of andere luchtcomponenten.
Stikstof voor additieve manufacturing
Onder normale omstandigheden is stikstof een inert gas, maar bij hoge temperaturen kan het reageren met sommige materialen die ook voor het 3D printen gebruikt worden.
Helium voor additive manufacturing
Helium is een inert en zeer licht gas. Zijn chemische en fysische eigenschappen maken het gas ideaal voor zowel PBF- als DED 3D-printprocessen. Aangezien Helium zeer zeldzaam en duur is, wordt het vooral gebruikt in EBM-proces, die staan namelijk bekend om hun lage verbruik van gas. In het DED-proces wordt Helium vaak gebruikt, maar dan gemengd met andere gassen.
3D Pro® sinter3 voor additive manufacturing
Dit mengsel is speciaal ontworpen voor het sinterproces na het FDM-proces.
Heeft u nog vragen?
Bij Nippon Gases worden we niet voor niets "The Gas Professionals" genoemd. Het is omdat we in staat zijn om al uw twijfels en problemen op te lossen.