Oplossingen voor lassen en snijden

Gassen voor elektrisch booglassen en voor thermisch snijden.

Sanarc ALU
Een geavanceerd beschermgas voor het lassen van aluminium. Het gas zorgt niet alleen voor een betere boogcontrole, maar ook voor een betere penetratie, wat resulteert in een verbeterde lassnelheid en -kwaliteit.
Right Text
De gassen die we gebruiken
Sinds de jaren '70 hebben de lasgassen een evolutie ondergaan die de evolutie van de lasmachines begeleid heeft.
Argon voor de metaalverwerkende industrie
Argon is één van de belangrijkste gassen voor de metaalverwerkende industrie. Het is kleurloos, geurloos, niet brandbaar en niet giftig, wat ervoor zorgt dat het gas op zeer grote schaal gebruikt kan worden. Argon wordt algemeen beschouwd als één van de beste beschermingsmiddelen dat afkomstig is uit de lucht. Daarnaast is het een zeer gunstig gas om de stabiliteit van de boog te behouden.

Koolstofdioxide voor de metaalverwerkende industrie
Koolstofdioxide is het actieve gas bij uitstek, met name voor het lassen van koolstofstaal. De energie, afkomstig van de elektrische boog, scheidt de koolstofdioxide af in zuurstof, het echte actieve gas in het proces, en koolstof. De koolstof vervangt het gas, dat zich in het staal bevindt en dat door het lasproces verloren gaat, waardoor de chemische samenstelling van de gelaste verbinding onveranderd blijft.
Helium voor de metaalverwerkende industrie
Net als Argon is Helium een absoluut inert gas dat onder geen enkele omstandigheid reageert. Dankzij zijn ionisatiepotentieel, draagt het meer energie over waardoor er meer warmte in de gelaste verbinding gebracht wordt. Bovendien verbreedt het lage soortelijk gewicht van Helium de beschermingskegel, wat de koeling van de gelaste verbinding vergemakkelijkt.
Waterstof in de metaalverwerkende industrie
Waterstof is een brandbaar en zeer licht gas dat de eigenschap heeft gemakkelijk te binden met zuurstof. Door zijn desoxiderende functie en de bijdrage van energie die het kan leveren aan het lasproces, wordt Waterstof in kleine percentages gebruikt in de TIG- en MAG-lasprocessen.
Stikstof voor de metaalverwerkende industrie
Stikstof is een gas dat, onder normale omstandigheden, als inert wordt beschouwd. Wanneer stikstof wordt onderworpen aan extreme omstandigheden, zoals een lasproces, kan het reactief worden. Over het algemeen wordt het puur of in een mengsel gebruikt als formeergas.
Zuurstof voor de metaalverwerkende industrie
Zuurstof heeft zijn waarde in het MAG-lasproces van koolstofstaal bewezen door het smeltbad vloeibaarder te maken. Aangezien Zuurstof ook verantwoordelijk is voor de ontkoling van de lasverbinding, wordt het ook, in kleine percentages, in mengsels gebruikt.
Acetyleen voor de metaalverwerkende industrie
Acetyleen is een brandstofgas dat, in combinatie met zuurstof, een zeer hoge vlamtemperatuur en een atmosfeer genereert die gebruikt kan worden bij het hardsoldeerlassen en andere oxyfueltechnologieën. Zijn instabiliteit wordt opgelost door het op te slaan in speciale cilinders die een poreuze massa bevatten die eerst verzadigd is met een oplosmiddel (Aceton of DMF). Het acetyleen wordt dan opgelost in het oplosmiddel om het stabiel en veilig in gebruik te maken.
Heeft u nog vragen?
Bij Nippon Gases worden we niet voor niets "The Gas Professionals" genoemd. Het is omdat we in staat zijn om al uw twijfels en problemen op te lossen.