Argon

Argon speelt een belangrijke rol in veel oplossingen en industrieën. 

Een edelgas is 1.38 keer zwaarder dan lucht.

De grootte en de dichtheid van het argonmolecuul is wat dit element ideaal maakt voor verschillende oplossingen en industrieën. 

1,3797
Relatieve dichtheid
- 186°C
Kookpunt
1,52J/mol
Eerste ionisatie-energie

Het gebruik van Argon

Argon kan in verschillende industrieën gebruikt worden zoals de farmaceutische en biotechnologische industrie, de automobiel- en transportindustrie, additive manufacturing en de metaalverwerkende industrie.

Verwante gassen
Argon voor additive manufacturing
Dankzij zijn chemisch-fysische eigenschappen is Argon een veelgebruikt gas in de additive manufacturing processen. Het wordt voornamelijk gebruikt voor materialen die zeer reactief zijn met zuurstof of andere luchtcomponenten.
Lees meer
Argon voor de voedings- en drankensector
Meer dan alleen inertiseren
Lees meer
Argon voor de metaalverwerkende industrie
Argon is één van de belangrijkste gassen voor de metaalverwerkende industrie. Het is kleurloos, geurloos, niet brandbaar en niet giftig, wat ervoor zorgt dat het gas op zeer grote schaal gebruikt kan worden. Argon wordt algemeen beschouwd als één van de beste beschermingsmiddelen dat afkomstig is uit de lucht. Daarnaast is het een zeer gunstig gas om de stabiliteit van de boog te behouden.

Lees meer
Argon voor de farmaceutische en biotechnologische industrie
Nippon Gases biedt vloeibare en gasvormige argon aan voor speciale processen. Argon kan worden gebruikt voor bijzondere inertiebehoeften en bij het onder druk zetten van het vriesdroogproces.
Lees meer