EcoVadis - Gouden medaille

13/09/2021
Persbericht
Madrid, September 2021
Nippon Gases heeft de EcoVadis Gouden Medaille gewonnen voor hun prestaties op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen

Nippon Gases, de Europese onderneming van Nippon Sanso Holdings Corporation, uw strategische partner voor industriële en medische gassen, heeft van EcoVadis, een wereldwijd bureau voor duurzaamheidsbeoordeling, een Gouden Medaille gekregen als erkenning voor haar inspanningen op het gebied van duurzaamheid.

 

De gouden status die Nippon Gases heeft bereikt plaatst het bedrijf in de top 5% van bedrijven in zijn industriecategorie met een totaalscore van 68 punten.

 

"Een gouden medaille in zo'n bekende en prestigieuze ranglijst is een externe erkenning voor onze inspanningen en beantwoordt ook aan een behoefte waar onze klanten steeds vaker om vroegen: het bewijs dat we ons inzetten voor het milieu en dat we elke dag investeren om het leven beter te maken", aldus Iñaki Uriarte, Director Sustainability and HSEQ Europe.

 

Deze ranglijst voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) beoordeelt de prestaties van het bedrijf op vier belangrijke gebieden: Milieu, Ethiek, Mensen- en Arbeidsrechten en Duurzaam Inkopen. De erkenning van de prestaties van Nippon Gases is het resultaat van de inzet van het bedrijf om acties te ondernemen die een positieve impact hebben op gebieden als klimaatverandering, gezondheid en veiligheid van werknemers - Nippon Gases' nummer 1 prioriteit -, inclusie en diversiteit, evenals andere aspecten zoals ethiek en mensenrechten.

 

Deze erkenning van EcoVadis bekrachtigt de inspanningen van Nippon Gases op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen gedurende dit fiscale jaar. Met hun steun en suggesties zal het bedrijf zich blijven verbeteren en blijven werken aan zijn compromis met het milieu en de planeet.

 

Voor meer informatie over Nippon Gases' streven naar duurzaamheid op lange termijn, neem een kijkje op nippongases.com/be-nl of download hier ons Duurzaamheidsverslag.

 

Over EcoVadis

EcoVadis is een toonaangevende leverancier van duurzaamheidsbeoordelingen en -informatie, die een wereldwijd netwerk van meer dan 75.000 beoordeelde bedrijven creëert en bedrijven helpt hun MVO-prestaties te verbeteren. De methodologie van EcoVadis certificeert de inzet van bedrijven voor duurzame ontwikkeling aan de hand van een analyse van vier hoofdgebieden: Milieu, Ethiek, Mensen- en arbeidsrechten en Duurzaam inkopen. Deze rating is ook gebaseerd op internationale normen voor duurzame ontwikkeling, zoals het Global Compact van de Verenigde Naties, ISO 26000 of het Global Reporting Initiative (GRI).

Over Nippon Gases

Nippon Gases, een van de leidende ondernemingen op het gebied van industriële en medische gassen in Europa, maakt deel uit van de Nippon Sanso Holdings Corporation, die kan steunen op meer dan 100 jaar ervaring en ook een belangrijke aanwezigheid heeft in Japan, Zuidoost-Azië, Australië, de Verenigde Staten en Canada, met activiteiten in 31 landen en meer dan 19.000 werknemers over de hele wereld. Onze aanwezigheid in Europa positioneert ons als een toonaangevend bedrijf met meer dan 3.000 werknemers, waarvan 27% vrouwen, die vandaag actief zijn in 13 landen en meer dan 150.000 klanten bedienen. Veiligheid, prioriteit nummer één in ons bedrijf, wordt voortdurend verbeterd dankzij het zoeken naar risicofactoren en gedragingen en het naleven van onze veiligheidsprincipes door al onze werknemers. Nippon Gases toewijding aan onze klanten, werknemers en medewerkers en aan de gemeenschappen waarin wij actief zijn, is een weerspiegeling van onze toewijding aan het milieu en aan duurzaamheid. Samen zijn wij "The Gas Professionals" en wij hebben allen hetzelfde doel voor ogen: "Het leven beter maken door middel van gastechnologie".