EcoVadis Gouden Medaille

30/08/2022
Persbericht
Madrid, augustus 2022
Nippon Gases ontving gouden medaille in de EcoVadis-duurzaamheidsranglijst als erkenning voor onze inspanningen rond duurzaamheid - voor het tweede opeenvolgende jaar.

Nippon Gases, het Europese bedrijf van Nippon Sanso Holdings Corporation, heeft de gouden medaille gekregen in de EcoVadis duurzaamheidsranglijst als erkenning voor zijn inspanningen op het gebied van duurzaamheid - voor het tweede opeenvolgende jaar.

 

Deze ranglijst voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) beoordeelt de prestaties van het bedrijf op vier belangrijke gebieden: Milieu, Ethiek, Mensen- en arbeidsrechten, en Duurzaam inkopen.

 

Tijdens dit fiscale jaar hebben de inspanningen van het bedrijf geleid tot een stijging van de prestatiescores op enkelevan de geëvalueerde gebieden - zoals Arbeid & Mensenrechten en Duurzame Aankoop, waardoor Nippon Gases in de top 2% van bedrijven in zijn industriecategorie staat met een totaalscore van 74 punten.

 

Deze prestatie is het resultaat van de inzet van het bedrijf om acties te ondernemen die een gunstig effect hebben op gebieden zoals klimaatverandering, inclusie en diversiteit, gezondheid en veiligheid van werknemers - Nippon Gases' nummer 1 prioriteit -, evenals andere aspecten zoals ethiek en mensenrechten.

 

"Een gouden medaille in zo'n bekende en prestigieuze ranglijst is een externe erkenning voor onze inspanningen en beantwoordt ook aan een behoefte waar onze stakeholders steeds vaker om vroegen: het bewijs dat we ons inzetten voor duurzaamheid en dat we ons inzetten om het leven beter te maken door middel van gastechnologie", zegt Joaquin González-Blas, Energy & Sustainability Director Europe.

 

Het feit dat we voor de tweede keer op rij de gouden status krijgen, bevestigt eens te meer het engagement van Nippon Gases op het vlak van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. We zullen ons blijven verbeteren en blijven werken aan een duurzamere toekomst.

 

Voor meer informatie over de langetermijnverbintenis van Nippon Gases op het gebied van duurzaamheid, bezoek nippongases.com of download ons duurzaamheidsrapport op nippongases.com/sustainability-report.

 

Over EcoVadis

EcoVadis is een toonaangevende leverancier van duurzaamheidsbeoordelingen en -informatie, die een wereldwijd netwerk van meer dan 75.000 beoordeelde bedrijven creëert en bedrijven helpt hun MVO-prestaties te verbeteren. De methodologie van EcoVadis certificeert de inzet van bedrijven voor duurzame ontwikkeling door middel van de analyse van vier hoofdgebieden: Milieu, Ethiek, Mensen- en arbeidsrechten en Duurzaam inkopen. Deze rating is ook gebaseerd op internationale normen voor duurzame ontwikkeling, zoals het Global Compact van de Verenigde Naties, ISO 26000 of het Global Reporting Initiative (GRI).