Nippon Gases maakt deel uit van HylnHeat Project

23/03/2023
Persbericht
Madrid, maart 2023
Waterstoftechnologieën voor het koolstofvrij maken van industriële verwarmingsprocessen

Als experts in verbrandingsontwikkeling zet Nippon Gases zijn uitgebreide kennis en deskundigheid in voor het HyInHeat-project, dat tot doel heeft waterstof te integreren als brandstof voor verwarmingsprocessen bij hoge temperaturen in energie-intensieve industrieën.

Hoewel een deel van de apparatuur al klaar is voor waterstof, moet de integratie van waterstofverbranding in verwarmingsprocessen nog worden goedgekeurd en moeten de infrastructuur, de apparatuur en het proces zelf opnieuw worden ontworpen.



HyInHeat realiseert de implementatie van efficiënte waterstofverbrandingssystemen om de verwarmings- en smeltprocessen van de aluminium- en staalsector koolstofvrij te maken, waarbij vrijwel de gehele procesketen wordt bestreken.



Om deze overkoepelende doelstelling binnen het project te bereiken, worden ovens, uitrusting (zoals branders, meet- en regeltechniek) en infrastructuur opnieuw ontworpen, gewijzigd en geïmplementeerd in acht demonstraties in technische centra en industriële installaties. Dit kan leiden tot een totaal herontwerp van het verwarmingsproces zelf, dat zal worden ondersteund door simulatiemethoden die de digitalisering in de gehele waardeketen versterken.


Door gebruik te maken van waterstof-luchtverwarming, zuurstofverrijkte verbranding en waterstof-zuurstofverwarming zal het HyInHeat-project de energie-efficiëntie verhogen en de toekomstige behoefte aan waterstofbrandstof van deze processen aanzienlijk verminderen, waarbij de productkwaliteit en het rendement behouden blijven. Vanuit milieuoogpunt zal het project ook nieuwe methoden ontwikkelen voor het meten van NOx-emissies in het afvalgas van waterstofverbranding, en een uitgebreide sectoroverschrijdende evaluatie uitvoeren om het potentieel te bepalen voor de toepassing van waterstofverwarmingsprocessen in energie-intensieve industrieën.


Nippon Gases is vastbesloten om een kritische rol te spelen in dit belangrijke project, en is toegewijd aan het helpen bereiken van de doelstellingen van vermindering van CO2-emissies en verhoging van de energie-efficiëntie op een kostenconcurrerende manier, terwijl de NOx-emissieniveaus en de hulpbronnenefficiëntie op hetzelfde niveau blijven.

 

Voor meer informatie over het HyInHeat project: Hydrogen technologies for decarbonization of industrial heating processes