Hysytech: Nieuw hoofdkantoor gedreven door groei in koolstofarme projecten

30/09/2024
Turijn, Italié
Persbericht
Hysytech opent nieuw hoofdkantoor in Orbassano, Italië, met evenement op 4 oktober.

De opening van het nieuwe hoofdkantoor van HYSYTECH vindt plaats op 4 oktober. Het bedrijf verhuist niet ver; de nieuwe faciliteit bevindt zich in het industriegebied van Orbassano, aan de rand van Turijn, waar HYSYTECH sinds de oprichting in 2003 is gevestigd.

 

Het nieuwe hoofdkantoor is een aanzienlijk grotere faciliteit, met een uitgebreide engineering- en productiecapaciteit en een oppervlakte van meer dan 10.000 vierkante meter. Het omvat een volledig uitgeruste werkplaats voor lassen, leidingsystemen, elektrische systemen, assemblage van apparatuur, testen en technologisch geavanceerde R&D-laboratoria - alles wat nodig is om efficiënt complete producten te leveren die voldoen aan de meest veeleisende behoeften van klanten wereldwijd.

 

"Deze opening -zegt Massimiliano Antonini, Managing Director van HYSYTECH Srl- markeert een spannend nieuw hoofdstuk voor de organisatie. Het is het resultaat van de groei die er de afgelopen jaren toe heeft geleid dat HYSYTECH marktleider is geworden op vlak van procestechnologie, groene chemie en duurzaamheid van energie. Het is een belangrijke stap die de overtuiging van het bedrijf versterkt dat innovatie, technologie en kennis (knowhow) de belangrijkste concurrentievoordelen zijn voor het creëren van nieuwe en betere producten met hoge prestaties, duurzaamheid en betaalbare kosten."

 

Deze oplossingen sluiten aan bij het “Carbon neutral world” initiatief van de wereldwijde Nippon Sanso Holdings Corporation, waar Nippon Gases - het wereldwijd toonaangevende industriële gasbedrijf waar HYSYTECH sinds 2022 partner van is - deel van uitmaakt. Dit initiatief heeft tot doel industrieën wereldwijd te ondersteunen bij de overgang van fossiele brandstoffen, het verminderen van emissies en het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen. In deze context spelen de productie van biomethaan en aanverwante technologieën een cruciale rol.

 

“Met de opening van deze faciliteiten consolideert HYSYTECH zijn positie als topleverancier van apparatuur en technologieën op de markt”, zegt Raoul Giudici, President Nippon Gases Europe. "Voor ons bedrijf is HYSYTECH sinds het begin van onze samenwerking een belangrijke strategische partner geweest, die innovatieve en op maat gemaakte oplossingen heeft geleverd om onze klanten te ondersteunen bij hun reis naar CO2-neutraliteit. In deze nieuwe fase kijken we naar de toekomst met de overtuiging dat we verder kunnen bijdragen aan het stimuleren van industriële ontwikkeling op een duurzame manier. We kijken ernaar uit om te zien wat we samen kunnen bereiken door onze capaciteiten uit te breiden”.

 

Tijdens het evenement wordt een workshop gehouden over de inzet en oplossingen van HYSYTECH op het gebied van proceschemie. De workshop, getiteld “Innovatiemogelijkheden voor decarbonisatie en duurzaamheid van de industriële sector”, omvat een programma met presentaties door deskundigen.

 

Na een welkomstwoord van Massimiliano Antonini, directeur van HYSYTECH Srl, en van Raoul Giudici, president van Nippon Gases Europe, zullen drie sprekers een toespraak houden over de beste oplossingen en technologieën voor het koolstofarm maken van de industriële sector: Andres Saldivia (HYSYTECH Srl) zal spreken over Biomethaan en Bio-LNG; Angelica Cortinovis (Nippon Gases) zal vertellen overCO2 Chemie & Hergebruik”; Francesco Dioguardi (Stirling Cryogenics) zal de sessie afsluiten met een toespraak overH2 Liquefactie.

De workshop wordt gemodereerd door Thomas Dee, Broadcast Journalist van Gasworld.

 

Naast de keynote presentaties zal een speciale netwerkruimte informatie bieden over onderwerpen als biomethaanproductie en koolstofneutrale technologieën.

Dit evenement is een belangrijke mijlpaal voor de groep, omdat we geloven dat decarbonisatieoplossingen cruciaal zijn voor het creëren van maatschappelijke waarde door middel van innovatieve gastechnologieën, waardoor we samen een duurzame toekomst mogelijk maken.

 

 

HYSYTECH Srl

 

HYSYTECH is een ingenieursbedrijf dat is opgericht in 2003 en gespecialiseerd in het ontwerp, de ontwikkeling en industriële implementatie van nieuwe turn-key procestechnologieën en -apparatuur, waarvan de vaardigheden beginnen bij de knowhow in chemische en procestechniek, tot en met inbedrijfstelling, bewaking en onderhoud.

HYSYTECH is voornamelijk actief op het gebied van de opwekking, behandeling en terugwinning van industriële gassen, cryogene gassen, organische vloeistoffen en energie, volgens de beste engineeringpraktijken, ook door de implementatie van zijn technologieën voor waterstof, biomethaan en bio-LNG.

Sinds 2018 maakt het Nederlandse bedrijf Stirling Cryogenics B.V., een wereldwijde specialist in cryogene technologie, oorspronkelijk opgericht door de technologiegigant Philips, ook deel uit van de groep.

HYSYTECH, dat sinds zijn oprichting actief is op het gebied van groene chemie en hernieuwbare energie, is de afgelopen jaren toonaangevend geworden in de sector biobrandstoffen en in de toepassingen voor het opwerken van biogas tot biomethaan en voor het zuiveren en vloeibaar maken van biomethaan voor de productie van Liquefied Natural Gas (LNG) of, in het geval van kleine formaten, Compressed Natural Gas (CNG).

Sinds 2022 maakt HYSYTECH deel uit van de NIPPON GASES groep.

https://www.hysytech.com/en/index.html

 

 

Over Nippon Gases

 

Nippon Gases, een van de toonaangevende bedrijven op vlak van industriële en medische gassen in Europa, maakt deel uit van de Nippon Sanso Holdings Corporation, die kan bogen op meer dan 100 jaar ervaring en tevens een belangrijke aanwezigheid heeft in Japan, Zuidoost-Azië, Australië, de Verenigde Staten en Canada, en wereldwijd actief is in meer dan 30 landen met meer dan 19.300 werknemers. Met onze aanwezigheid in Europa zijn we een toonaangevend bedrijf met meer dan 3.200 werknemers, waarvan 28,5% vrouwen, dat momenteel actief is in 13 landen en meer dan 150.000 klanten en meer dan 350.000 thuiszorgpatiënten bedient. Nippon Gases streeft naar innovatie, samenwerking en duurzaamheid, hanteert hoge veiligheidsnormen en wordt erkend door toonaangevende organisaties op het gebied van industriële gassen. Onze toewijding aan onze klanten, werknemers en medewerkers en aan de gemeenschappen waarin we actief zijn, weerspiegelt onze inzet voor het milieu en duurzaamheid. Samen zijn we “The Gas Professionals” en we hebben allemaal hetzelfde doel: “Making life better through gas technology”.