Nippon Gases behaalt ISOIEC 27001

01/06/2023
Madrid, juni 2023
Persbericht
Nippon Gases heeft met succes de ISO/IEC 27001-certificering behaald, wat een belangrijke mijlpaal is in de verbetering van het beheersysteem voor informatiebeveiliging (ISMS).
Nippon Gases, onderdeel van de Nippon Sanso Holdings Corporation, heeft met succes de ISO/IEC 27001-certificering behaald. Dit is een belangrijke mijlpaal in de verbetering van het beheersysteem voor informatiebeveiliging (ISMS).

Deze certificering toont aan dat de groep zich inzet voor de bescherming van de betrouwbaarheid en kwaliteit van haar activiteiten. Door zijn digitale strategie, gebaseerd op een solide en robuust informatiebeveiligingsprogramma, zal het bedrijf zich blijven ontwikkelen in het tijdperk van digitalisering en tegelijkertijd zijn klanten een betrouwbare en duurzame dienstverlening blijven bieden.

"Nippon Gases staat bekend als een toonaangevend bedrijf op het gebied van veiligheid. Vandaag de dag is cybersecurity een top bedrijfsrisico geworden voor alle bedrijven over de hele wereld. Deze certificering toont aan dat ook ons bedrijf de nodige stappen neemt en de nodige investeringen doet om onze activa en activiteiten te beschermen tegen de toenemende cyberbeveiligingsdreigingen", aldus Eduardo Gil, president van Nippon Gases.

Sinds het definiëren van informatiebeveiliging als een strategisch gebied in 2018, heeft Nippon Gases talrijke beveiligingscontroles geïmplementeerd op basis van het ISO27001-raamwerk en zijn ISMS-programma verder gerijpt, waardoor aan onze klanten en al onze belanghebbenden wordt bevestigd dat hun gegevens veilig zijn en dat alle nodige middelen worden ingezet om ervoor te zorgen dat dit zo blijft.

Dankzij deze officiële erkenning kan Nippon Gases zijn digitale mogelijkheden blijven ontwikkelen met behulp van de solide basis voor informatiebeveiliging en het onderstreept de inzet van de gehele Nippon Sanso Holdings Corporation om de hoogste normen voor informatiebeveiliging te handhaven.

"De ISO/IEC 27001:2073-certificering bevestigt dat Nippon Gases zich inzet voor informatiebeveiliging door mensen, processen en technologie aan te pakken", aldus Ivo Karremans, Information Security Director bij Nippon Gases. 

Nippon Gases zal trends en nieuwe bedreigingen voor informatiebeveiliging in de digitale wereld blijven volgen en zijn informatiebeveiligingscontroles zodanig ontwikkelen, zodat het bedrijf kan blijven voldoen aan de ISO/IEC 27001-norm en kan voldoen aan de huidige en toekomstige wettelijke, contractuele en regelgevende vereisten zoals vereist door belanghebbenden, zakelijke partners en autoriteiten.

Voor meer informatie over het streven van Nippon Gases om informatie veilig en betrouwbaar te beheren, gaat u naar nippongases.com of downloadt u onze ISO/IEC 27001:2013-certificaten bij downloads - certificates - information security.Over ISO/IEC 27001*

ISO/IEC 27001 is 's werelds bekendste norm voor beheersystemen voor informatiebeveiliging (ISMS). Het definieert eisen waaraan een ISMS moet voldoen. De ISO/IEC 27001-norm biedt bedrijven van elke omvang en uit alle sectoren richtlijnen voor het opzetten, implementeren, onderhouden en voortdurend verbeteren van een beheersysteem voor informatiebeveiliging. Conformiteit met ISO/IEC 27001 betekent dat een organisatie of bedrijf een systeem heeft ingevoerd om risico's te beheren met betrekking tot de beveiliging