Nippon Gases verwerft de meerderheid in Noxtec Development

18/01/2022
Italië, januari 2022
Persbericht
Nippon Gases Italië en Noxtec Development bundelen hun krachten om de kwaliteit van medische producten en diensten voor zorgverleners en patiënten te verbeteren.

Nippon Gases Italië en Noxtec Development bundelen hun krachten om een bedrijf te ontwikkelen en te versterken dat zich toelegt op het ontwerpen, produceren en wereldwijd distribueren van geavanceerde medische hulpmiddelen.

Deze samenwerking komt voort uit de wens van de twee bedrijven om samen een weg in te slaan die de afgelopen jaren al afzonderlijk is ingeslagen, die reeds afzonderlijk was begonnen in nieuwe toepassingen.

De ambitie van de nieuwe onderneming is tegemoet te komen aan de behoeften van de markt voor stikstofmonoxide-therapie, die de afgelopen jaren exponentieel is gegroeid, zich eerst concentreerde op neonatale intensive care-afdelingen, vervolgens op pediatrische en volwassen settings, en tenslotte de laatste 2 jaar een sleutelrol speelde bij de behandeling van Covid-19-patiënten.

Het toegenomen gebruik van stikstofoxide, een krachtige vasodilator, houdt niet alleen verband met de doeltreffendheid ervan wat betreft de reactietijd van de therapie, maar vooral met de plaatselijke werking ervan in het cardiopulmonale gebied, waardoor de bloeddruk snel daalt en interacties met andere delen van het menselijk lichaam worden vermeden, gericht op de technologische verbetering van apparaten die worden gebruikt bij inhalatietherapieën met stikstofoxide, dankzij een voortdurende uitwisseling van informatie met universitaire en ziekenhuisstructuren, ten einde hun doeltreffendheid te verbeteren en nieuwe te ontwikkelen.

De nieuwe gemeenschappelijke onderneming zal de hoogwaardige deskundigheid van Noxtec Development op het gebied van de ontwikkeling van nieuwe hoogtechnologische medische producten combineren met de 100-jarige ervaring van Nippon Gases op het gebied van de productie van medische gassen. Nippon Gases, dat het meerderheidsaandeel in de onderneming verwerft, zal het nieuwe project een groot geografisch bereik en zichtbaarheid over de hele wereld geven met het doel nieuwe geografische gebieden te verkennen en sociale waarde te creëren door middel van innovatieve oplossingen.

Inhalatieapparatuur voor stikstofmonoxide-therapie zal slechts één van de mijlpalen zijn van het nieuwe bedrijf, dat zich zal richten op innovatie om de kwaliteit van medische producten en diensten voor zorgverleners en patiënten te verbeteren, het menselijk welzijn te vergroten en bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Het bedrijf zal een referentie zijn in de medische sector, steunend op een competent, ervaren en toegewijd team dat zich richt op de kernwaarden van beide partners: betrouwbaarheid, kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid.Noxtec Devlopment

Noxtec Development, opgericht in 2017 om nieuwe producten te ontwikkelen in de hoogtechnologische medische sector, heeft in de loop der jaren een sterke specialisatie ontwikkeld op het gebied van inhalatiestikstofmonoxide therapieën.

Het eerste apparaat voor geïnhaleerde stikstofmonoxide therapieën, ontwikkeld door Noxtec, heeft het niet alleen mogelijk gemaakt om de therapie in constante doseringen te bewaken en te beheren naarmate de ademhalingsstroom van de patiënt verandert, maar ook om het veilige beheer van het apparaat te verbeteren door middel van afstandsbedieningssystemen en automatische kalibratie.