Sarralle en Nippon Gases bundelen hun krachten

23/02/2023
Persbericht
Madrid, februari 2023
De bedrijven werken samen om 's werelds eerste station voor het voorverwarmen van een ladle in gebruik te nemen die met groene waterstof als brandstof kan werken.

Nippon Gases en Sarralle bundelen hun krachten en nemen 's werelds eerste station voor het voorverwarmen van een ladle in gebruik die met groene waterstof als brandstof kan werken

Op zijn weg om bedrijven bij te staan in de uitdaging van decarbonisatie en duurzaamheid gaat Nippon Gases, met de samenwerking en steun van Taiyo Nippon Sanso, een Japanse werkmaatschappij in de Nippon Sanso Holdings Group en Sarralle, een stap verder en voorziet de staalmarkt van een geavanceerde technologie waarmee groene waterstof in het staalproductieproces kan worden gebruikt.

Nippon Gases en Sarralle hebben 's werelds eerste station voor het voorverwarmen van een ladle geïnstalleerd die volledig op groene waterstof kan werken, waardoor de CO2-uitstoot in nihil is. Deze mijlpaal, samen met andere innovaties en technologieën, zal de staalmarkt in staat stellen een belangrijke stap te zetten in de richting van het doel van geen enkele CO2-uitstoot in het gehele productieproces.

De staalindustrie is altijd beschouwd als een traditionele energie-intensieve markt, met hoge CO2-emissies. Geschat wordt dat 9% van de totale CO2-uitstoot in de atmosfeer afkomstig is van de staalsector. In deze context vormt het koolstofvrij maken ervan een grote uitdaging die voortvloeit uit de noodzaak om te investeren in innovatieve technologieën.

De installatie van dit station voor het voorverwarmen van een ladle die groene waterstof kan gebruiken, is een zeer innovatief project. De bestaande, op lucht gebaseerde brander van de voorverwarmingsinstallatie werd vervangen door een geavanceerde zuurstofbrander die groene waterstof als belangrijkste brandstof gebruikt. Op die manier worden CO2-emissies geëlimineerd, aangezien bij de verbranding van groene waterstof alleen waterdamp ontstaat. Op weg naar het bereiken van de decarbonisatiedoelstellingen toont het project aan dat de nieuwe waterstof-zuurstofbrander in staat is de gebruikelijke voorverwarming van de gietpannen te reproduceren, maar met nul CO2-uitstoot kan werken.

Nippon Gases is leverancier van de groene waterstof en de eigen brandertechnologie die Sarralle in de installatie zal installeren.

 

Voor meer informatie, ga naar sarralle.com.

 

Over Sarralle

Sarralle is een particuliere bedrijvengroep die in 1965 werd opgericht in Azpeitia (Spanje), een leider op het gebied van industriële engineering in de sectoren Milieu, Energie en Staal. Sarralle is een innovatief ontwerp-, ingenieurs-, productie- en installatiebedrijf, met meer dan 700 dynamische, hooggekwalificeerde en multiculturele werknemers in meer dan 9 landen wereldwijd. De business group biedt oplossingen voor het ontwerp, de engineering, de fabricage, de assemblage en de inbedrijfstelling van uitrustingen en installaties voor deze sectoren wereldwijd langs 5 business lines: Metallurgie & Gieten, Walserij, Verwerkingslijnen, Milieu & Energie en Werkplaats & Opslagsystemen.

 

Over Taiyo Nippon Sanso

Taiyo Nippon Sanso heeft met ongeveer 40% het grootste aandeel op de Japanse markt voor industriële gassen en speelt een centrale rol in het Japanse segment van de Nippon Sanso Holdings Group. Zij heeft de belangrijkste R&D- en engineeringfuncties voor de Nippon Sanso Holdings Group, en een structuur die haar in staat stelt aan de eisen van de klanten te voldoen. Het ondersteunt de productie met een landelijk netwerk en stabiele activiteiten in zeer efficiënte fabrieken.