Nippon Gassen verkrijgt SGS verificatieverklaring van hun koolstofvoetafdruk (ISO 14067:2018)

07/12/2022
Madrid, december 2022
Persbericht
De belangrijkste industriële gassen van Nippon Gases verkrijgen een SGS-verificatieverklaring van hun koolstofvoetafdruk.
Nippon Gases heeft de SGS-keuring verkregen, die de impact beschrijft die het bedrijf en zijn oplossingen hebben op het milieu en in de gemeenschappen waarin het actief is.

Deze verklaring toont aan dat Nippon Gases in staat is de koolstofvoetafdruk van zijn producten te beoordelen en erkent zijn inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Het is nog een teken van de betrokkenheid van het bedrijf bij het milieu tijdens hun dagelijkse werkzaamheden. "Wij zien duurzaamheid als een hoeksteen van onze bedrijfsstrategie - het leveren van oplossingen met geverifieerde koolstofvoetafdrukken aan klanten wordt met de dag gebruikelijker", aldus Joaquin, directeur duurzaamheid van Nippon Gases.

De voordelen van het berekenen en verifiëren van de ecologische voetafdruk van organisaties en producten zijn onder meer:

  • Het meten van de carbon footprint is een belangrijk instrument voor het beheren en communiceren van de milieuduurzaamheid van een bedrijf.
  • Deze verificatie is een manier om te voldoen aan de eisen van de markt, aangezien veel belanghebbenden beginnen te eisen dat organisaties de koolstofvoetafdruk van hun producten rapporteren.
  • Het is een belangrijke factor van concurrentievermogen en product/bedrijfsdifferentiatie.
  • Het is een instrument voor milieuverbetering en kostenbesparing. De analyse van de koolstofvoetafdruk van een bedrijf maakt het mogelijk om mogelijkheden op te sporen voor verbetering van de energie-efficiëntie, de productieprocessen of het productontwerp die leiden tot economische besparingen en vermindering van de uitstoot van broeikasgassen.
  • Verificatie zorgt voor geloofwaardigheid en transparantie.

Voor Nippon Gases heeft de samenwerking met SGS in dit proces - 's werelds toonaangevende onderneming op het gebied van testen, inspectie en certificering - voortdurende verbetering mogelijk gemaakt en ons een routekaart verschaft voor het formuleren van strategieën die de mogelijke gevolgen voor het milieu en de natuurlijke hulpbronnen tot een minimum beperken.

In de toekomst zullen wij blijven werken aan de vermindering van koolstofemissies, het gebruik van innovatieve technologieën om meer producten met een lage koolstofvoetafdruk te ontwikkelen en de vermindering van koolstofemissies voor ons bedrijf zelf en onze belanghebbenden te versnellen.
Over SGS

SGS is 's werelds toonaangevende onderneming op het gebied van testen, inspectie en certificering. De 96.000 medewerkers van SGS, in een netwerk van 2.700 kantoren en laboratoria, worden erkend als de wereldwijde benchmark voor kwaliteit en integriteit en werken aan een betere, veiligere en beter verbonden wereld.
 
Voor meer informatie over de visie en doelstellingen van Nippon Gases op het gebied van duurzaamheid op lange termijn kunt u hier ons duurzaamheidsverslag lezen.