Nippon Gases publiceert Duurzaamheidsrapport 2024

30/07/2024
Persbericht
Madrid, 30 juli 2024
Nippon Gases Europe publiceert haar Duurzaamheidsrapport voor het boekjaar eindigend in maart 2024

Nippon Gases, vertegenwoordiger van Nippon Sanso Holdings Corporation (NSHD) in Europa, kondigt de publicatie aan van haar Duurzaamheidsverslag voor het boekjaar eindigend in maart 2024. Dit verslag schetst de impact die ons bedrijf heeft gehad op het milieu en de gemeenschappen waarin we actief zijn, in overeenstemming met de 'Sustainable Development Goals' van de Verenigde Naties, die bedrijven wereldwijd begeleiden naar een duurzame toekomst. Het rapport bevat ook een verificatieverklaring voor broeikasgasemissies (gevalideerd door een geaccrediteerde consultant), zodat we een beter inzicht krijgen in de koolstofvoetafdruk van onze producten.

 

De wereldwijde drang naar decarbonisatie, de toenemende populariteit van waterstof en de opkomst van kunstmatige intelligentie geven industrieën wereldwijd een nieuwe vorm. Europa moet echter het hoofd bieden aan uitdagingen zoals geopolitieke spanningen, verbetering van het van bovenaf opgelegde klimaatveranderingsbeleid en economische onzekerheden.

 

Het rapport, dat is geverifieerd door Ernst and Young, onderstreept onze voortdurende inzet voor duurzaamheid. Het schetst onze vooruitgang in verschillende aandachtsgebieden, waaronder optimalisatie van hulpbronnen, energie-efficiëntie, watergebruik, afvalbeheer, broeikasgasvoetafdruk (geverifieerd door SGS) en duurzame technologische oplossingen voor klanten. Deze inhoud voldoet aan de vereisten van de Corporate Sustainability Reporting Directive en geeft onze weg naar koolstofneutraliteit weer.

 

Specifieke voetafdrukken van producten voor alle landen zullen in de komende weken beschikbaar komen voor onze belangrijkste producten. Deze gegevens zullen ook worden gevalideerd door SGS, waardoor onze klanten een zeer nauwkeurige Scope 3-emissieberekening kunnen uitvoeren.

 

"Via benchmarking en voortdurende verbetering op basis van onze duurzaamheidsrapporten willen we aan deze verwachtingen voldoen en vooruitgang boeken op weg naar een koolstofneutrale toekomst in 2050", aldus Joaquín González-Blas Sánchez, Energy & Sustainability Director of Nippon Gases.

 

Veiligheid blijft voor ons van het grootste belang, zoals opnieuw wordt benadrukt in dit verslag, naast een diepere blik op de geïntegreerde duurzaamheidsstrategie van Nippon Gases. In de kern benadrukt deze strategie de collectieve kracht van onze mensen en uitmuntendheid als fundamenteel voor ons succes: samen zijn we groter. Deze niet-financiële doelen en maatregelen versterken onze prestaties en bestaan uit naleving en ethisch gedrag, diversiteit, talentmanagement en maatschappelijke betrokkenheid.

 

"Centraal in onze strategie staat een streven naar innovatie en uitmuntende mensen. Door toptalent en klanten aan te trekken en te behouden, servitization te omarmen, AI in te zetten voor innovatie en ons concurrentievermogen te behouden in een dynamische markt, zijn we klaar voor groei." - Raoul Giudici, President van Nippon Gases.

 

Tot slot werken we bij het aanpakken van de uitdagingen van Europa samen met gouvernementele en niet-gouvernementele organisaties, met als doel een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij als geheel. Wij geloven sterk in het creëren van sociale waarde door middel van innovatieve gasoplossingen om ervoor te zorgen dat we samen de toekomst mogelijk kunnen maken.

 

Voor meer informatie over Nippon Gases' langetermijnvisie op duurzaamheid, doelstellingen en om het hele rapport te bekijken, ga naar sustainability.nippongases.com

 

 

Over Nippon Gases

Nippon Gases, een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van industriële en medische gassen in Europa, maakt deel uit van de Nippon Sanso Holdings Corporation, die meer dan 100 jaar ervaring heeft en tevens een belangrijke aanwezigheid heeft in Japan, Zuidoost-Azië, Australië, de Verenigde Staten en Canada, en wereldwijd actief is in meer dan 30 landen met meer dan 20.000 werknemers. Met onze aanwezigheid in Europa zijn we een toonaangevend bedrijf met meer dan 3.200 werknemers, waarvan 27,9% vrouwen, dat momenteel actief is in 13 landen en meer dan 150.000 klanten en meer dan 350.000 thuiszorgpatiënten bedient. Nippon Gases streeft naar innovatie, samenwerking en duurzaamheid, hanteert hoge veiligheidsnormen en wordt erkend door toonaangevende organisaties op het gebied van industriële gassen. Onze toewijding aan onze klanten, werknemers en medewerkers en aan de gemeenschappen waarin we actief zijn, weerspiegelt onze inzet voor het milieu en duurzaamheid. Samen zijn we "The Gas Professionals" en we hebben allemaal hetzelfde doel: "Making life better through gas technology".